Gazete Vatan Logo

AKP'de Erkan Mumcu ekibinden bir istifa daha

Erkan Mumcu ile birlikte hareket eden Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir de hükümeti eleştirerek AKP'den istifa etti

Ankara-Erkan Mumcu ile birlikte hareket eden Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir de hükümeti eleştirerek AKP'den istifa etti. Erdemir, AKP'nin iktidara geldiği ilk günlerde istikrarın sağlanması, milli çıkarların en üst düzeyde korunması ve gözetilmesi konusunda önemli imkanlara sahip olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Üzülerek görüyorum ki AKP milli çıkarlarımızın korunmasında gereken hassasiyeti göstermekten uzak bir çizgiye gelmiş durumdadır." Erdemir, bunun en belirgin örneklerinin de, başta Kıbrıs ve Irak sorunları olmak üzere gereken adımların atılmasında gecikildiğini ve AB müzakere sürecinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin insafına terk edildiğini savundu. Ve şöyle dedi: "AKP demokratik bir yapı olmaktan çıkmış, neredeyse bütün karar süreçleri bir çekirdek kadroya teslim edilmiş, parti tek seslilikle yönetilir hale gelmiş, demokrasinin asgari gereklerinin bile yerine getirilemediği bir siyaset ortamı doğmuştur. Bütün bu gerekçeler ışığında, yüce Türk milletine verdiğim sözün ve ettiğim yeminin gereğini AKP çatısı altında yerine getirme imkanım kalmadığımdan istifa ediyorum."

3 Kasım'dan bu yana milletvekili trafiği
* CHP'den AKP'ye geçenler: Cemal Kaya (Ağrı), Atilla Başoğlu (Adana), Necdet Budak (Edirne) ve Nezir Nasıroğlu (Batman).

* AKP'den DYP'ye geçenler: Mehmet Kandoğan (Denizli), Reyhan Balandı (Afyon), Mehmet Eraslan (Hatay).

* AKP'den ayrılıp Bağımsız kalanlar: Emin Şirin, Erkan Mumcu (Isparta), Mehmet Erdemir (Yozgat), Süleyman Sarıbaş (Malarya), Göksal Küçükali (İstanbul).

* CHP'den ayrılıp Bağımsız kalanlar: Muharrem Doğan (Mardin), Zülfü Livaneli (İstabul), Muharrem Eskiyapan (Kayseri)

* Parti kurdu: Yaşar Nuri Öztürk, CHP'den ayrılıp Halkın Yükselişi Partisi'ni (HYP) kurdu.

* Bağımsız seçilip, AKP'ye geçenler: Hakkari'den bağımsız seçilen Mustafa Zeydan seçimlerin ardından ANAP'a geçti. Ve Kısa süre sonra AKP'ye geçti. Şanlıurfa Milletvekili Sebahattin Cevheri de AKP'ye geçti.

* Bağımsız seçilip, DYP'ye geçenler: Bağımsız seçilen İğdır Milletvekili Dursun Akdemir, Şırnak Milletvekili Mehmet Tatar DYP'ye geçtiler.

Haberin Devamı