Gazete Vatan Logo

20 milyon $ yatırımla fabrikaları dörtleyecek!

Filistin’de 3 fabrikada üretim yapan Coca-Cola, 20 milyon dolarlık yatırım yaparak Gazze’de 4’üncü fabrikasını açacak. Yeni yatırımla çalışan sayısı da 500’den 800’e çıkacak.

20 milyon $ yatırımla fabrikaları dörtleyecek!

Filistin’de 3 fabrikada üretim gerçekleştiren Coca-Cola, dördüncü fabrikasını açmaya hazırlanıyor. Gazze’de 20 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek fabrika ile şirketin bölgedeki çalışan sayısı 500’den 800’e çıkacak. Coca-Cola ürünlerinin Filistin’deki şişeleme ve dağıtımını yapan National Beverage Company’nin (NBC) Filistinli Genel Müdürü İmad Hindi “Coca-Cola sisteminin bir parçası olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ekonomik katkımızı her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Ramallah, Tulkarim ve Jericho şehirlerinde olmak üzere 3 fabrikamızda üretim gerçekleştiriyoruz. Gazze’deki yeni fabrikamızla bu sayı 4’e çıkacak. Yeni fabrikamızın inşaatı geçtiğimiz yılın başından itibaren devam ediyor. İlk üretime Ekim ayında başlamayı hedefliyoruz ve fazlar halinde tam kapasiteye ulaşacağız” diye konuştu.

20 milyon $ yatırımla fabrikaları dörtleyecek

Çalışanlar bölgeden

Şirketin 1998 yılında 47 kişilik bir ekiple yola çıktığını bugün 500’e yaklaştığını kaydeden Hindi, yeni fabrikayla bu sayının 800’ü bulacağını vurguladı. Gazze’de işsizliğin yüzde 27.8 gibi yüksek bir oranda olduğunu dile getiren Hindi, “Bütün çalışanlarımız Filistinli. Çalışanlarımıza sağladığımız gelişim imkanı ve eğitimler sayesinde işten ayrılma oranlarımız çok düşük. İlk kurulduğumuzda bize katılan 47 kişi hala bizimle çalışmaya devam ediyor. Faaliyetlerimizin oluşturduğu ekosistem ile dolaylı etkilerimizi de hesaba kattığımızda istihdam etkimiz 8 bini bulacak” dedi.

Haberin Devamı

20 milyon $ yatırımla fabrikaları dörtleyecek

Kadınlara ve eğitime destek

NBC olarak biz Filistin’deki rollerini sadece istihdam ve yatırımla sınırlı görmediklerini anlatan İmad Hindi, şöyle devam etti: “Edindiğimiz global bilgi birikimimizi diğer Filistinli şirketlerle de paylaşarak onlara destek oluyoruz. İddialı olduğumuz bir diğer alan topluma katkı projeleri. 20 bine yakın çocuğun okulda bilgisayara erişimini sağlayan teknoloji laboratuvarlarından ilk kadın futbol takımının kurulmasına verdiğimiz desteğe kadar birçok proje gerçekleştiriyoruz. NBC’nin kuruluşuna yardımcı olduğu Filistin kadın futbol takımı, Filistin’de bir ilk ve bölge turnuvasında ikinci oldu. Kadınların da eğitimine önem veriyoruz ve onlara yönelik projelere ağırlık vereceğiz.”

Haberin Devamı

Pazar payı % 86

COCA-COLA’NIN Filistin’deki pazar payı hakkında da bilgi veren Hindi, şöyle devam etti: “Filistin’de Coca-Cola’nın gazlı içecek pazarındaki payı yüzde 86. Bu tüm Ortadoğu Bölgesi’nde en yüksek pazar payı. Coca-Cola buraya yatırım yapan ilk global ve büyük şirket. Şu anda Filistin’de en büyük 3’üncü işveren ve en büyük 5’inci yatırımcı.”