Gazete Vatan Logo

‘Uyuyan heyet’le devam

Gezi eylemlerinde polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün davasına, geçen duruşmada uyuyan heyetle devam edilecek

Gezi eylemleri sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vuran Çevik Kuvvet polisi Ahmet Şahbaz’ın Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada mahkeme, “müdahil avukatlarının mahkemenin adil olmadığına, rengini belli ettiğine yönelik eleştirileri ile ilk duruşmada yaşanan arbede” nedeniyle, çekilme kararı almıştı. Kararı inceleyen Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi ise çekilmenin uygun olmadığına karar vermişti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, bunun üzerine Adalet Bakanlığına başvurarak, 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının “kanun yararına bozulması için Yargıtay’a başvurulmasını” talep etti.

Dosya 2 ay sonra gönderildi

Bu talep nedeniyle yaklaşık 2 ay Adalet Bakanlığı’nda kalan dosya sonunda mahkemeye gönderildi. Bakanlık mahkemenin bozma talebini reddetti. Mahkeme heyeti bunun üzerine dün ara karar aldı ve duruşmanın 7 Nisan saat 10:30’da, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesini kararlaştırdı.

Polisin fotoğrafı kilitli kasada

Son duruşmada, sanığın fotoğrafı ile kimliğinin fotokopisinin mahkemeye gönderilmesine karar verilmişti. Bu karar üzerine Şahbaz, “Can güvenliğimin korunması için çekilen bu fotoğrafın mahkemenin kasasında muhafaza edilmesini, taraflara verilmemesini talep ederim” diye bir yazı göndermişti. Mahkeme Şahbaz’ın fotoğrafını kilitli kasada muhafaza etmeye karar verdi.

Haberin Devamı