Gazete Vatan Logo

‘Türkiye şampiyonu olmaya ömrü yetmedi’

Batman’da gölette boğulan 5 genç kızdan biri olan 14 yaşındaki başarılı atlet Kübra Yaman bu yıl açılacak Batman Spor Lisesi’ni birincilikte kazanmıştı.

Batman’ın Kozlu ilçesi, Yankılı Köyü yakınındaki gölette bayramın ilk günü boğulan beş genç kızdan biriydi Kübra Yaman. Cansız bedeni kız kardeşi Sevda’ya sarılmış olarak çıkarılmıştı. 14 yaşındaki Kübra, başarılı bir aletletti. Bu yıl açılacak Batman Spor Lisesi’ni birincilikle kazanmıştı. Batman Petrolspor’un lisanslı sporcusuydu. Son olarak geçen martta büyüklerle yarıştığı Batman Belediyesi Nevruz Barış Turnuvası’nda Yıldız Kızlar’da şampiyonluk madalyası aldı. Atletizm Federasyonu’nun Atletizm Geliştirme Projesi’nde 2 bin metrede 2’inci olarak umut vaat eden sporcuydu.

Yeni Sürreya olabilirdi

Kübra’nın hocası olan Milli Takım ve Batman Petrolspor Atletizm Baş Antrenörü Ümit Kemal Pişkin “Devamlı gülen ve koştukça özgürleşen bir kızdı. Ailesinin ve bizim göz bebeğiydi. Fırsatı olsa yeni bir Süreyya Ayhan veya Elvan Abeylegesse olabilecek potansiyeli vardı. Türkiye şampiyonu olmaya ömrü yetmedi”dedi. Baba Nesip Yaman ise “11 çocuğum vardı. İki kızımı kaybettiğime inanamıyorum. Dünya bir tarafa Kübra bir tarafaydı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Üç acı haber daha

Batman’da beş genç kızın ölmesinin acısı sürerken Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi Ayvacık Köyü yakınlarında gölete giren 12 yaşındaki Atakan Özer ile kuzeni 13 yaşındaki Dilara Erdoğdu’nun ölüm haberi geldi. Gaziantep’te de arkadaşlarıyla birlikte balık tutmaya geldikleri gölete serinlemek için giren 16 yaşındaki Abdullah Taşkan, boğularak yaşamını yitirdi.

Üç günde 33 kişi boğuldu

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu 3 günde 33 kişinin boğularak öldüğünü söyledi. Rodoplu, “Deniz, baraj gölü, kanal ve derelerde serinlemek için suya girip boğulanların sayısı artıyor. Sudan insan çıkarma ve kurtarma eğitiminiz yoksa boğulan insanı kurtarmak için suya girmeyiniz. Dal parçası, can simidi, kürek, halat gibi malzemelerle sudan çıkarmaya çalışınız. 112 ’yi arayarak olay profesyonel yardım çağırmalısınız” dedi.

Rodoplu, “5 - 44 yaş grubunda trafik kazalarından sonra ikinci ölüm nedeni boğulma. Boğulma 2 yaşının altında ve 10-19 yaş arası sık görülüyor” diyor.

Haberin Devamı